Het lijmen van rubber.

Bij het lijmen van rubber op rubber, rubber op metaal, of rubber op alumnium is het belangrijk om te weten welk rubber er gelijmd moet worden.
​Is het rubber dat constant in- en uitveert, of rubber matten, waar bijvoorbeeld heftrucs over rijden, dan is het verstandig om de Industrielijm Elastic te gebruiken, de lijm veert bij het inveren terug.

​Voor het lijmen van autorubbers is de Industrielijm Black XXL zeer geschikt, omdat deze zeer goed hecht op metaal (ook aluminium ) en omdat hij met miniscule rubber deeltjes is gevuld erg goed  tegen trillingen kan, deze lijm kan ook heel goed worden 
gebruikt om schoenzolen en rubberen laarzen te lijmen.
In tegenstelling tot alle Industrielijmen is deze lijm bestand tegen uv-licht ( dit veroorzaakt kristallisering van de lijm waardoor op den duur het gelijmde weer loslaat).

Bovendien  loopt de lijm niet zo snel, waardoor hij minder morst.
​De lijm is veel geschikter dan gewone industrielijm om rubber op metaal te lijmen door dat hij gevuld is met de kleine rubber deeltjes.

​Ook voor gebruik in de audio wereld, waar veel trilligen zijn in bijv. de speakers is de Industrielijm Black XXL zeer geschikt.

Voor u begint met lijmen de delen eerst goed schoon maken met ontvetter of als er oude lijm is met aceton
​Wees wel voorzichtig met aceton, het kan bijvorbeeld, lak etc beschadigen, probeer het eerst ergens uit waar het buiten het zicht is en doe niet teveel op het doekje.

!23lijm.com