Menu
Winkelwagen

Industrielijm

Industrielijm kopen

Professionals behalen niet alleen beter resultaat omdat ze meer ervaring of kennis bezitten, de materialen die ze gebruiken zijn ook van belang. Experts kopen andere merken of industriële kwaliteit producten van de bekende merken. Industrielijm is een type lijm dat beter presteert dan producten voor consumenten.

Deze lijmsoort is niet hetzelfde als secondelijm waar het regelmatig mee wordt verward. Wat de voordelen zijn leggen we uit op deze pagina, ook geven we advies over de verschillende soorten. Zo kun je direct de beste industrielijm kopen voor jouw klus.

Wat is industrielijm?

Industrielijm is een type lijm dat snel hecht met een zeer sterke en permanente hechting. Het is mogelijk om uiteenlopende oppervlakken te verlijmen waaronder:

 • Glas
 • Keramiek
 • Aardewerk
 • Rubber
 • Etc.

De samenstelling is hittebestendig en zeer duurzaam. De beste resultaten krijg je als de oppervlakte glad, schoon en egaal is. Je hebt doorgaans slechts een beperkte hoeveelheid lijm nodig, je hoeft vaak geen grote verpakking industrielijm te kopen.

Industrielijm of secondelijm?

Deze twee soorten lijm worden regelmatig met elkaar verward omdat ze voor gelijksoortige toepassingen worden gebruikt, toch zijn ze niet hetzelfde. Industrielijm heeft geen oplosmiddelen, de concentratie ligt daarmee hoger. Je betaalt zo minder voor een beter product, er vindt ook geen verdamping van lijm plaats. Daarnaast zal industrielijm niet direct hechten, dit stelt de gebruiker in staat om delen nog even te schuiven voor een perfect resultaat.

Voordelen industrielijm

Het mag duidelijk zijn dat industrielijm een hoogwaardig product is. De voornaamste voordelen van industrie lijm zijn:

 • Zeer sterke hechting
 • Vrij van oplosmiddelen
 • Geen verdamping
 • Hecht niet direct

Deze voordelen maakt industrie lijm kopen de logische oplossing voor veel karweien. Kies het juiste type en lees altijd de instructies voordat je met deze producten gaat werken.

Welke industrielijm kopen?

Naast de inhoud per verpakking is er ook verschil in viscositeit. Dit staat voor een dunnere of juist dikkere vloeistof. Industrielijm met een dikkere consistentie biedt een nog sterkere hechting dan de dunnere types. De bestendigheid tegen vocht is beter en je kunt er tevens aluminum mee verlijmen. Als je verticaal wilt lijmen kies dan voor een meer geconcentreerde en daarmee dikkere industrielijm.

Tips voor gebruik industrie lijm

Als je met industrielijm aan de slag gaat is het van belang om de oppervlakken eerst goed te reinigen. Bij 123lijm.com leveren we naast losse tubes en flacons ook sets met ontvetter. Als de te verlijmen oppervlakken niet geheel vlak zijn zoals poreus aardewerk bestel dan een dikkere lijm. Die loopt niet zo uit en zorgt voor een betere hechting. Als het flexibele producten betreft zoals schoenzolen, rubbers bij deuren en ramen kies dan voor een elastische industrielijm. Dit voorkomt scheuren en breken van de gedroogde lijm.

Omdat er geen oplosmiddelen aanwezig zijn kun je voor rubber industrielijm kopen. Gebruik een HT lijm als de oppervlakken heet worden. Daarmee zal de hechting met gemak op kooktemperatuur in stand blijven. Er zijn tevens producten die zich uitstekend lenen voor elektronica verbindingen. Bekijk de producten in de 123lijm.com webshop en neem bij vragen contact op met onze helpdesk.

Model: Industrielijm BLACK XXL 100 Gram
BLACK XXL 100 GRAM ( gevuld met rubber deeltjes ), de beste rubberlijm verkrijgbaar.Lijm voor deurrubbers, kofferdeksel rubbers, raamrubbers, stofhoezen, rubbers op rvs, autorubbers, boot- en caravanrubbers, camperrubbers, schoenen en schoenzolen,maar ook voor rubber op aluminium etc. Wa..
€49,50
Excl. BTW:€40,91
Model: Industrielijm Flexibel 20 gram
Industrielijm Flexibel 20 gram, een zeer sterke blijvende lijm.Schoenen lijmen, sieraden maken, leer op metaal lijmen, o-ringen en stofhoezen maken of repareren. Raamrubbers lijmen. deurrubbers en aandrijfriemen lijmen, ook voor leer op metaal, o.a. op rvs.Industrielijm Flexibel is ook erg ..
€18,50
Excl. BTW:€15,29
Model: MR Industrielijm XXL 100 gram
INDUSTRIELIJM XXL ( GEL ) 100 GRAM, lijm voor aluminium, gietijzer maar ook voor poreuze materialen bijv. porselein en aardewerk en terra cotta.INDUSTRIELIJM XXL, LIJM VOOR ALUMINIUM, GIETIJZER, GIETALUMINIUM, GLAS, METAAL, RUBBER, AARDEWERK, KERAMIEK, PORSELEIN ETC.Wat kan deze..
€49,50
Excl. BTW:€40,91
Model: Industrielijm XXl 50 gram
INDUSTRIELIJM XXL 50 GRAM, een van onze sterkste lijmen en prettig in gebruik ook voor aluminium, gietijzer, keramiek en aardewerkAluminium lijmen, gietijzer lijmen, aardewerk lijmen, porselein lijmen, keramiek lijmen, polystone en balsa hout lijmen.  Wat is er bijzonder aan industrielijm X..
€29,95
Excl. BTW:€24,75
Model: INDUSTRIELIJM HT 100 gram
Industrielijm HT 100 gram, een slagvaste lijm, die tot minimaal 135 graden Celsius slagvast blijft en piekbelastingen kan hebben tot 150 graden Celsius kan weerstaan.Industrielijm HT is slagvast tot 135 graden Celsius en blift dan bovendien flexibel.Wat voor lijm is het? Het is een speciaal..
€59,95
Excl. BTW:€49,55
Model: INDUSTRIELIJM HT
Industrielijm HT 50 gram, is een erg slagvaste lijm, die tot minimaal 135 graden Celsius slagvast blijft en piekbelastingen kan hebben tot 150 graden Celsius.Industrielijm HT, een lijm die slagvsst is tot 135 graden Celsius en dan bovendien flexibel blijft.Wat voor lijm is het? Het is een s..
€39,75
Excl. BTW:€32,85
Model: Industrielijm Black XXL
MR BLACK XXL 20 GRAM, de lijm bij uitstek om rubbers van auto’s, boten, caravans en boten te repareren.METAAL LIJMEN, RUBBER OP METAAL,  DEURRUBBERS,  KOFFERDEKSEL RUBBERS, SOOTRUbBERS RAAMRUBBERS, SCHOENEN EN SCHOENZOLEN LIJMEN, MAAR OOK VOOR RUBBER OP ALUMINIUM ETC.  Waarom Black XXL gebr..
€30,95
Excl. BTW:€25,58
Model: INDUSTRIELIJM HT
 Industrielijm HT 10 gram, is slagvast tot minimaal 135 graden Celsius en kan piekbelastingen hebben tot 150 graden Celsius.DEZE LIJM IS SLAGVAST TOT 135 GRADEN CELCIUS EN BLIJFT BOVENDIEN FLEXIBELWat voor lijm is het? Het is een speciaale dikke vullende en flexibele lijm voor bijna all..
€13,95
Excl. BTW:€11,53
Model: Electric-Fix
Electrolijm 2.6ml met penseeltje voor het snel en goed repareren van verbroken zwakstroom verbindingen zoals sporen op printplaten, jumpers, achteruit verwarming etc.De Electric-Fix, zwakstroom geleidende lijm is o.a. geschikt voor:Sporen op printplateners Afstandbedieningen Achterrui..
€23,45
Excl. BTW:€19,38
Model: MR HOTFIX 85 GRAM
HotFix 85 gram reparatiepastaDeze gebruiksvriendelijke, veelzijdige reparatiepasta is geschikt voor voorwerpen die zeer heet kunnen worden.HotFix repareert lekken in uitlaten, uitlaatspruitstukken, katalysatoren en kapotte delen van kachels, ovens, barbecues, tosti-ijzers, fonduesets etc. ..
€26,95
Excl. BTW:€22,27
Model: Industrielijm gel voor poreuze materialen
INDUSTRIELIJM GEL 20 GRAM, zeer geschikt voor verticale verlijmingen. Rubber, Metaal, Rubber op metaal,  porselein, aardewerk,gips, beton, kunststoffen en poreuze materiaal lijmen? De IJZERSTERKE INDUSTRIELIJM GEL doet het allemaal.Wat is dat voor lijm?Industrielijm Gel super sterk..
€15,95
Excl. BTW:€13,18
INDUSTRIELIJM XXL 20 GRAM~Aluminium, rubber, aardewerk en keramiek , terracotta en balsahout super sterk lijmen.
Populair
Model: INDUSTRIELIJM XXL 20 GRAM
INDUSTRIELIJM XXL 20 GRAM, een van onze sterkere sterkste industrielijmen/secondelijmen en prettig in gebruik ook voor aluminium en balsahout, bovendien erg geschikt voor modelbouwersAlluminium lijmen, gietijzer lijmen aardewerk, porselein, keramiek, polystone en balsahout lijmen.Wat is er b..
€17,95
Excl. BTW:€14,83
Weergeven 1 t/m 12 van in totaal 27
Deze website maakt gebruik van Cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Privacy Policy.