Menu
Winkelwagen

Snel, onzichtbaar, gemakkelijk en helder uw glas, kristal, plexiglas en polycarbonaat lijmen.

Glaslijm, uv-lijm kopen

Er zijn veel verschillende soorten lijm op de markt. Naast de kwaliteit van de lijm dient u rekening te houden met de toepassing. De beste houtlijm ter wereld is niet geschikt om metaal mee te lijmen. Dit geldt ook zeker voor glaslijm, uv-lijm.

Hoewel uv-lijm de ideale lijm is voor een breed scala aan toepassingen en materialen zijn er ook beperkingen waarvan u op de hoogte moet zijn.

Wat glaslijm, uv-lijm precies is, hoe het werkt en wat de eigenschappen zijn leggen we uit op deze pagina.

Lees voordat u glaslijm gaat kopen altijd eerst de beschrijving en volg de instructies, zo kunt u ieder karwei aan!

 

MR uv-lijm, glaslijm


Hoewel uv-lijm, glaslijm geschikt is om glas en rvs , aluminium en andere metalen op glas mee te verlijmen,  is het ook mogelijk om glaslijm voor andere materialen te gebruiken. De voornaamste eigenschap van de materialen is dat het voor glaslijm transparant moet zijn.

Dat wil zeggen; minimaal één element moet doorzichtig zijn voor glaslijm om twee elementen aan elkaar te hechten. Deze lijm zal namelijk vloeibaar blijven tot het moment dat er UV-licht bijkomt.
Zodra er uv-licht bij de uv-lijm komt, zal de uv-lijm binnen enkele seconden uitharden.

 

Alleen dan zal de lijm verharden voor een permanente verlijming van de oppervlakken. Als u bijvoorbeeld twee delen porselein heeft die niet doorzichtig zijn dan is het onmogelijk om de lijm in aanraking te laten komen met UV-licht.

Als er echter een glazen plaat op een stuk porselein wordt bevestigd dan kan door het glazen element UV-licht op de lijm schijnen. Dan vindt de verharding wel plaats.

Daarom is het van belang dat minimaal één oppervlak bij gebruik van glaslijm transparant is.

MR uv-lijm,  glaslijm bestellen


Er zijn diverse soorten glaslijmen op de markt. Daarbij valt onderscheid te maken tussen lijm die bestemd is om glas te lijmen of lijm die alleen werkt als er glas of een ander transparant materiaal wordt verlijmd.

Bij glaslijm kopen is het daarom van belang om de kenmerken te controleren. Zo ontdekt u of het de juiste soort lijm betreft. Naast de hechting met UV-licht zijn er ook andere kenmerken die glaslijmen bijzonder maken. Zo kan dit type lijm uitstekend tegen zowel koude als warme temperaturen.

Vergeet bij glaslijm kopen niet dat er UV-licht nodig is om de lijm hard te maken. Dit kan met diverse soorten licht waaronder zonlicht of licht van een zonnebank. De beste methode is echter het gebruik van een UV-zaklamp. Glas is een glad oppervlak, hechten van lijm is daarom erg lastig.

Bij echte glaslijmen die met UV-licht uitgehard worden is het echter wel mogelijk om zeer gladde oppervlakken te verlijmen. Ook oppervlakken met een licht reliëf of textuur kunnen aan elkaar worden gelijmd met glaslijm. Als u niet zeker bent of de hechting voldoende is voor het beoogde gebruik test het dan eerst op een soortgelijk oppervlak.

 

ME uv-lijm, glaslijm verwijderen


Een groot pluspunt van glaslijm is de uitstekende hechting die permanent van aard is. Dit kan echter een probleem opleveren wanneer u de hechting wilt verbreken zonder het materiaal te beschadigen.

De beste manier om glaslijm te verwijderen is een glaslijm verwijderaar die ervoor zorgt dat de lijmlaag los laat. Naast dit specifieke product is het van belang om de verwijderaar op de juiste wijze aan te brengen.

Het is normaal dat de glaslijm verwijderaar niet direct volledig werkt. Het middel moet in meerdere lagen worden aangebracht, drogen en dan kan een deel van de lijm verwijderd worden met een scherp mesje. Door dit proces meerdere malen te herhalen is het mogelijk om de glaslijm geheel te verwijderen.

Glaslijm verwijderaar zal de lijm oplossen zonder het omringende materiaal aan te tasten. Dit geldt voor de meeste materialen die vastgelijmd kunnen worden met glaslijm zoals elementen van glas. Mocht u niet zeker zijn of het materiaal bestand is tegen deze verwijderaar lees dan de instructies of neem contact op met de leverancier. U kunt indien mogelijk alvorens de glaslijm te verwijderen eerst een test uitvoeren.

 

MR glaslijm, uv-lijm hittebestendig


Het is een vraag die vaak wordt gesteld; is glaslijm hittebestendig? Daar kunnen we heel eenvoudig antwoord op geven; ja, glaslijm is hittebestendig.

Om precies te zijn is het mogelijk om deze lijm te verhitten tot maximaal 135 graden Celsius. Aan de andere kant van het spectrum blijft de kleefkracht aanwezig tot 40 graden onder het vriespunt. Omdat water een kookpunt heeft van 135 graden Celsius zou glaslijm in theorie geschikt zijn voor bijvoorbeeld glazen kookgerei.

Toch is dit af te raden omdat stoom wel degelijk heter wordt, ook ovenschalen van hittebestendig glas kunnen aanzienlijk heter worden dan 135 graden Celsius. Zolang de temperatuur tussen -40 en +135 graden Celsius blijft zal glaslijm hittebestendig zijn. Dit is wat betreft de soorten lijm die op de markt verkrijgbaar zijn een zeer ruime marge. Daarmee is glaslijm geschikt voor veel toepassingen binnen en buiten.

 

Model: Glaslijm, uv-lijm Extra
Glaslijm Extra 20 gram, lijmt onzichtbaar, 100% helder, extra sterk en doorzichtig metaal op glas en plexiglas. Glaslijm Extra lijmt ook extreem sterk en onzichtbaar rvs en aluminium op glas en plexiglas. Glaslijm Extra lijmt onzichtbaar scharnieren op douchedeuren waar een coating op zit om he..
€22,95
Excl. BTW:€18,97
Model: Glaslijm, speciaal voor het lijmen van beslag op glas.
Glaslijm Extra 10 gram, lijmt onzichtbaar, 100% helder, extra sterk en doorzichtig metaal op glas en plexiglas. Glaslijm Extra lijmt ook extreem sterk en onzichtbaar rvs en aluminium op glas en plexiglas. Glaslijm Extra lijmt onzichtbaar scharnieren op douchedeuren waar een coating op zit om he..
€18,95
Excl. BTW:€15,66
Model: MR uv-lijm 50 gram met 12 leds uv-lampje
Uv-lijm, glaslijm 50 gram met een 12 leds uv-lampje handig om glas, snel gemakkelijk, glashelder en blijvend onzichtbaar te lijmen.MR uv-lijm, lijmt binnen enkele seconden glashelder en onzichtbaar glas, kristal, plexiglas en rvs, aluminium en andere metalen op glas.Wat kun je met glaslijm (..
€50,50
Excl. BTW:€41,74
Model: MR uv-lijm dik ( gel ) 50 gram
Uv-lijm dik ( gel ) 50 gram, sterk vullende zeer heldere Glaslijm voor het makkelijk, helder en onzichtbaar lijmen van uw glas, kristal en plexiglas.Glaslijm, uv-lijm dik lijmt in enkele seconden zonder dat het te zien is en kristalhelder glas, plexiglas , polycarbonaat etc.Het grote voordee..
€42,50
Excl. BTW:€35,12
Model: MR Uv-lijm dik met 100 ml super ontvetter
Glaslijm, uv-lijm dik ( gel ) 10 gram, sterk vullende Glaslijm met 100 ml ontvetter.Uv-lijm, glaslijm, voor het onzichtbaar, snel en glashelder lijmen van uw glas, kristal en plexiglasUv-lijm, glaslijm dik lijmt in enkele seconden zonder dat het te zien is en kristalhelder glas, plexiglas , ..
€27,50
Excl. BTW:€22,73
Model: MR uv-lijm, glaslijm dik
Glaslijm, uv-lijm dik ( gel ) 250 gram, vullende Glaslijm voor het onzichtbaar lijmen van uw glas en metalen op glas, kristal en plexiglasUv-lijm, glaslijm dik  (gel ) lijmt in enkele seconden zonder dat het te zien is en kristalhelder glas, plexiglas , polycarbonaat etc.Het grote voordeel d..
€153,50
Excl. BTW:€126,86
Brand: Palm Model: Dikke Glaslijm, uv-lijm 50 gram met uv-zaklamp
Glaslijm, uv-lijm dik, onzichtbaar en vullend, 50 gram, met 51 leds uv-zaklamplamp, een vullende glaslijm, lijmt onzichtbaar en kristalhelder glas op glas, metaal op glas, rvs, aluminium en andere metalen zeer snel en glashelder op glasGLAS LIJMEN IN ENKELE SECONDEN MET DEZE HELDERE EN 100% ..
€71,95
Excl. BTW:€59,46
Model: MR glaslijm, uv-lijm dik
Glaslijm, uv-lijm dik ( gel ) 10 gram, sterk vullende Glaslijm voor het onzichtbaar lijmen van uw glas, kristal en plexiglasGlaslijm, uv-lijm dik lijmt in enkele seconden zonder dat het te zien is en kristalhelder glas, plexiglas , polycarbonaat etc.Het grote voordeel van deze dikke uv-lijm,..
€17,95
Excl. BTW:€14,83
Model: Kristallijm,UV-LIJM 20 gram plus UV-ZAKLAMPJE MET 12 LEDS
KRISTALLIJM 20 GRAM, met uv-ledlampje met 9 of 12 leds.LIJM VOOR KRISTAL, ZOALS SWAROWSKI EN BOHEMIA, EN KLEIN GLASWERK MET EEN 9 of 12 LEDS UV-ZAKLAMP Waar gebruik je de kristal ijm voor? Met deze lijmset kunt u  kristal en klein glaswerk onzichtbaar en blijvend helder lijmen met behulp va..
€31,46
Excl. BTW:€26,00
Model: KRISTALLIJM 10 GRAM MET 9 of 12 LEDS UV-ZAKLAMP
KRISTALLIJM MET 9 OF 12 LEDS UV-ZAKLAMPJEKristalhelder, onzichtbaar en super sterk kristal en klein glaswerk met kristallijm en een 9 of 12 leds Uv-zaklamp.Waar gebruik je de MR Kristallijm voor? Met deze lijmset kunt u kristal en klein glaswerk onzichtbaar en blijvend helder lijmen met beh..
€28,50
Excl. BTW:€23,55
Model: MR Glaslijm 250 Gram
MR GLASLIJM, UV-LIJM 250 GRAM MET 12 LEDS UV-ZAKLAMPJE, om bliksemsnel, met groot gemak, onzichtbaar glas, plexiglas en kristal te lijmenU bepaalt zelf wannneer de lijm uithardt, dat gebeurt pas als u er uv-licht op laat schijnen. Dus uiterst precies en onzichtbaar en glashelder lijmenAls u..
€167,50
Excl. BTW:€138,43
Model: Glaslijm 250 ml
MR GLASLIJM, UV-LIJM, 250 GRAM een must have om glas gemakkelijk, glashelder en onzichtbaar te lijmenMR Uv-lijm, lijmt binnen enkele seconden glashelder en onzichtbaar glas, kristal, plexiglas en rvs, aluminium en andere metalen op glas.Wat kun je met glaslijm ( uv-lijm )?  MR GLASLIJM. (..
€151,00
Excl. BTW:€124,79
Weergeven 1 t/m 12 van in totaal 26
Deze website maakt gebruik van Cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Privacy Policy.