Menu
Winkelwagen

Snel, onzichtbaar, gemakkelijk en helder uw glas, kristal, plexiglas en polycarbonaat lijmen. - pagina 2

Glaslijm, uv-lijm kopen

Er zijn veel verschillende soorten lijm op de markt. Naast de kwaliteit van de lijm dient u rekening te houden met de toepassing. De beste houtlijm ter wereld is niet geschikt om metaal mee te lijmen. Dit geldt ook zeker voor glaslijm, uv-lijm.

Hoewel uv-lijm de ideale lijm is voor een breed scala aan toepassingen en materialen zijn er ook beperkingen waarvan u op de hoogte moet zijn.

Wat glaslijm, uv-lijm precies is, hoe het werkt en wat de eigenschappen zijn leggen we uit op deze pagina.

Lees voordat u glaslijm gaat kopen altijd eerst de beschrijving en volg de instructies, zo kunt u ieder karwei aan!

 

MR uv-lijm, glaslijm


Hoewel uv-lijm, glaslijm geschikt is om glas en rvs , aluminium en andere metalen op glas mee te verlijmen,  is het ook mogelijk om glaslijm voor andere materialen te gebruiken. De voornaamste eigenschap van de materialen is dat het voor glaslijm transparant moet zijn.

Dat wil zeggen; minimaal één element moet doorzichtig zijn voor glaslijm om twee elementen aan elkaar te hechten. Deze lijm zal namelijk vloeibaar blijven tot het moment dat er UV-licht bijkomt.
Zodra er uv-licht bij de uv-lijm komt, zal de uv-lijm binnen enkele seconden uitharden.

 

Alleen dan zal de lijm verharden voor een permanente verlijming van de oppervlakken. Als u bijvoorbeeld twee delen porselein heeft die niet doorzichtig zijn dan is het onmogelijk om de lijm in aanraking te laten komen met UV-licht.

Als er echter een glazen plaat op een stuk porselein wordt bevestigd dan kan door het glazen element UV-licht op de lijm schijnen. Dan vindt de verharding wel plaats.

Daarom is het van belang dat minimaal één oppervlak bij gebruik van glaslijm transparant is.

MR uv-lijm,  glaslijm bestellen


Er zijn diverse soorten glaslijmen op de markt. Daarbij valt onderscheid te maken tussen lijm die bestemd is om glas te lijmen of lijm die alleen werkt als er glas of een ander transparant materiaal wordt verlijmd.

Bij glaslijm kopen is het daarom van belang om de kenmerken te controleren. Zo ontdekt u of het de juiste soort lijm betreft. Naast de hechting met UV-licht zijn er ook andere kenmerken die glaslijmen bijzonder maken. Zo kan dit type lijm uitstekend tegen zowel koude als warme temperaturen.

Vergeet bij glaslijm kopen niet dat er UV-licht nodig is om de lijm hard te maken. Dit kan met diverse soorten licht waaronder zonlicht of licht van een zonnebank. De beste methode is echter het gebruik van een UV-zaklamp. Glas is een glad oppervlak, hechten van lijm is daarom erg lastig.

Bij echte glaslijmen die met UV-licht uitgehard worden is het echter wel mogelijk om zeer gladde oppervlakken te verlijmen. Ook oppervlakken met een licht reliëf of textuur kunnen aan elkaar worden gelijmd met glaslijm. Als u niet zeker bent of de hechting voldoende is voor het beoogde gebruik test het dan eerst op een soortgelijk oppervlak.

 

ME uv-lijm, glaslijm verwijderen


Een groot pluspunt van glaslijm is de uitstekende hechting die permanent van aard is. Dit kan echter een probleem opleveren wanneer u de hechting wilt verbreken zonder het materiaal te beschadigen.

De beste manier om glaslijm te verwijderen is een glaslijm verwijderaar die ervoor zorgt dat de lijmlaag los laat. Naast dit specifieke product is het van belang om de verwijderaar op de juiste wijze aan te brengen.

Het is normaal dat de glaslijm verwijderaar niet direct volledig werkt. Het middel moet in meerdere lagen worden aangebracht, drogen en dan kan een deel van de lijm verwijderd worden met een scherp mesje. Door dit proces meerdere malen te herhalen is het mogelijk om de glaslijm geheel te verwijderen.

Glaslijm verwijderaar zal de lijm oplossen zonder het omringende materiaal aan te tasten. Dit geldt voor de meeste materialen die vastgelijmd kunnen worden met glaslijm zoals elementen van glas. Mocht u niet zeker zijn of het materiaal bestand is tegen deze verwijderaar lees dan de instructies of neem contact op met de leverancier. U kunt indien mogelijk alvorens de glaslijm te verwijderen eerst een test uitvoeren.

 

MR glaslijm, uv-lijm hittebestendig


Het is een vraag die vaak wordt gesteld; is glaslijm hittebestendig? Daar kunnen we heel eenvoudig antwoord op geven; ja, glaslijm is hittebestendig.

Om precies te zijn is het mogelijk om deze lijm te verhitten tot maximaal 135 graden Celsius. Aan de andere kant van het spectrum blijft de kleefkracht aanwezig tot 40 graden onder het vriespunt. Omdat water een kookpunt heeft van 135 graden Celsius zou glaslijm in theorie geschikt zijn voor bijvoorbeeld glazen kookgerei.

Toch is dit af te raden omdat stoom wel degelijk heter wordt, ook ovenschalen van hittebestendig glas kunnen aanzienlijk heter worden dan 135 graden Celsius. Zolang de temperatuur tussen -40 en +135 graden Celsius blijft zal glaslijm hittebestendig zijn. Dit is wat betreft de soorten lijm die op de markt verkrijgbaar zijn een zeer ruime marge. Daarmee is glaslijm geschikt voor veel toepassingen binnen en buiten.

 

Model: Glaslijm 250 ml
MR GLASLIJM, UV-LIJM, 250 GRAM een must have om glas gemakkelijk, glashelder en onzichtbaar te lijmenMR Uv-lijm, lijmt binnen enkele seconden glashelder en onzichtbaar glas, kristal, plexiglas en rvs, aluminium en andere metalen op glas.Wat kun je met glaslijm ( uv-lijm )?  MR GLASLIJM. (..
€151,00
Excl. BTW:€124,79
Model: GLASLIJM 50 GRAM, MET 100 ML ONTVETTER
UV-lijm, glaslijm 50 gram, plus  100 ml ontvetter, lijmt onzichtbaar en blijvend transparant GLAS, KRISTAL en polycarbonaat.Glaslijm, Uv-lijm, voor het onzichtbaar en helder lijmen van glas, kristal, plexiglas en lexaan en polycarbonaat. De materialen blijven met deze lijm helder en transparant...
€49,50
Excl. BTW:€40,91
Model: UV-ZAKLAMP MET 100 LEDS PLUS 50 GRAM UV-LIJM EN 50 ML ONTVETTER
UV-ZAKLAMP MET 100 LEDS, 50 GRAM UV-LIJM EN 50 ML ONTVETTER.50 GRAM UV-LIJM, 50 ML ONTVETTER EN UV-ZAKLAMP MET 100 LEDS OM SNEL GROTE OPPERVLAKTES TE LIJMEN.Onmisbaar voor de vakman en hobbyïst, die snel grotere oppervlaktes wil lijmen en de uv-lijm snel wil laten uitharden.Tevens zit er..
€84,75
Excl. BTW:€70,04
Model: GLASLIJM, UV-lijm 50 GRAM PLUS 50 ML ONTVETTER
Glaslijm 50 gram met 50 ml ontvetter, als u op bestellen drukt kunt u kiezen uit: dun, middeldik of dik ( gel ). De dikke lijm kunt u gebruiken als u moet opvullen en metalen zoals rvs en aluminium op glas moet lijmen.MR Glaslijm (Uv-lijm) lijmt uw glas, kristal en plexiglas eenvoudig, makkelij..
€44,75
Excl. BTW:€36,98
GLASLIJM, UV-LIJM 20 GRAM~Lijmt binnen enkele seconden glashelder glas, kristal plexiglas en metaal op glas
Populair
Brand: Palm Model: UV-lijm
UV-LIJM, GLASLIJM 20 GRAM, onzichtbaar, glashelder GLAS, KRISTAL POLYCARBONAAT en PLEXIGLAS lijmen.UV-LIJM LIJMT BINNEN ENKELE SECONDEN GLAS, PLEXIXIGLAS, METAAL OP GLAS Wat kun je met Glaslijm, Uv-lijm? GLASLIJM, UV-LIJM lijmt in enkele seconden galashelder en onzichtbaar glas, plexiglas ,..
€20,95
Excl. BTW:€17,31
Model: MR UV-lijm met 50 ml super ontvetter
UV-LIJM, GLASLIJM 20 gram, met 50 ml Ontvetter razend snel en blijvend doorzichtig en helder GLAS, KRISTAL, POLYCABONAAT en PLEXIGLAS lijmen.Glas, kristal en plexiglas onzichtbaar, snel, helder  en doorzichtig lijmen.Met deze lijm kunt u probleemloos en snel glas, kristal en plexiglas lijmen..
€30,50
Excl. BTW:€25,21
Model: UV-lijm 50 gram met 51 leds uv-zaklamp
Glaslijm, uv-lijm 50 gram met 51 leds uv-lamp, lijmt glas op glas, rvs op glas, aluminium en andere metalen in enkele seconden glashelder op glasGlas, plexiglas en kristal lijmen in enkele seconden met deze heldere en 100% dorzichtige glaslijmIs deze lijm gemakkelijk in gebruik? Glaslijm (U..
€69,95
Excl. BTW:€57,81
Model: KRISTALLIJM 10 GRAM MET 9 LEDS UV-ZAKLAMP
KRISTALLIJM 10 GRAM, met uv-ledlampje met 9 leds.LIJM VOOR KRISTAL, ZOALS SWAROWSKI EN BOHEMIA, EN KLEIN GLASWERK MET EEN 9 LEDS UV-ZAKLAMP Waar gebruik je de kristal ijm voor? Met deze lijmset kunt u  kristal en klein glaswerk onzichtbaar en blijvend helder lijmen met behulp van uv-licht. ..
€28,50
Excl. BTW:€23,55
UV-zaklamp met 12 leds plus 20 g uv-lijm
Populair
Model: GLASLIJM 20 GRAM MET UV-ZAKLAMPJE VAN 12 LEDS
GLASLIJM, UV-LIJM, 20 gram plus 12 leds Uv-zaklampGlas, kristal, plexiglas en metaal op glas, helder, doorzichtig en snel lijmen met behulp van een uv-zaklampje.Waar gebruik je het uv-zaklampje voor? Om bij het lijmen van Kristal miniaturen van o.a. Swarovski, Bohemia kristal etc.de lij..
€35,95
Excl. BTW:€29,71
Model: GLASLIJM MET UV-ZAKLAMPJE
 GLASLIJM, UV-LIJM 10 gram, lijmt glas en kristal super snel. 100% transparant, makkelijk en kristal helder met een uv-zaklampje om de lijm goed en snel uit te harden. Glas, kristal, plexiglas en rvs, aluminium en andere metalen onzichtbaar, 100% transparant en sterk op glas lijmen met b..
€31,95
Excl. BTW:€26,40
Model: UV LED-ZAKLAMP MET 9 LEDS
UV-Zaklamp met 9 ledsLAMP VOOR HET SNEL UITHARDEN VAN DE UV-LIJM Kun je er glas kun je er glas en kristal mee lijmen? Ja deze erg compacte uv led-zaklamp ( 350-400 nm ), is zeer geschikt voor het vakkundig repareren van  kristal en zeer klein glaswerk met de MR UV ( Kristal )-l..
€14,95
Excl. BTW:€12,36
Model: KRISTALLIJM 20 GRAM
MR KRISTALLIJM 20 GRAM, snel en onzichtbaar uw kristal lijmenKRISTAL LIJMEN, SWAROVSKI, BOHEMIA ENZ. , PLEXIGLAS EN LEXAAN LIJMEN, GELIJMDE DELEN BLIJVEN 100% GLASHELDER.Wat kun je er allemaal mee lijmen? Kristal miniaturen van Swarovski, Bohemia etc., maar ook plexiglas en gewoon glas kun ..
€20,95
Excl. BTW:€17,31
Weergeven 13 t/m 24 van in totaal 27
Deze website maakt gebruik van Cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Privacy Policy.